Home

Afis_targ

Grupul de iniţiativă din spatele proiectului Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate participă sâmbătă, 22 noiembrie 2014 între orele 16 şi 20, la Târgul de Iniţiative Cetăţeneşti organizat de CeRe – Centrul de Resurse pentru Participare Publică la Impact Hub Bucureşti. Evenimentul este deschis tuturor cetăţenilor care doresc să cunoască oameni cu al şaselea simţ, şi anume simţul civic.

Ne bucurăm că iniţiativa noastră din Berceni a primit invitaţia CeRe de a participa la Târg, de a povesti despre proiectul  Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate şi de a schimba experienţe cu alte organizaţii şi grupuri de iniţiative civice, precum şi cu alte persoane interesate să se implice în astfel de activităţi.

La Impact Hub ne vom afla într-o companie minunată, alături de oameni şi organizaţii cărora le pasă de oraşul lor, se implică şi folosesc cu creativitate şi determinare toate mijloacele de care dispun pentru a produce schimbări: Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, Grupul de inițiativă civică Lacul Tei, Grupul de Iniţiativă „Oponenţă Proiect Străpungere – Ciurel – A1”, Asociația Komunitas, Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România – OPTAR, Cruciada Locatarilor, Observatorul urban, Decât o Revistă – seria Bucureșteanul, Agenția de Monitorizare a Presei – ActiveWatch, Grupul de inițiativă „Favorit”, Street Delivery, Grupul de inițiativă Callatis-Drumul Taberei, Grupul de inițiativă Parcul Tineretului.

Programul Târgului de Iniţiative Cetăţeneşti:

16:00 – 19:30  –  Atelier de intervenţii creative pe fotografii urbane – Asociaţia Kommunitas;

17:00  –  Colţul prezentărilor – organizaţiile şi grupurile de iniţiativă invitate vor susţine o prezentare de 3 minute despre proiectele acestora. Astfel, vom prezenta povestea Berceni. De la cartier la comunitate;

18.00 – 19.00  –  Atelier de lucru: Acțiune și reacțiune față de construcțiile ilegale din București  Invitați speciali: Nicușor Dan, Asociația Salvați Bucureștiul;

16.30 – 20.00  –  Colectare de sugestii pentru agenda primarilor de București;

După închiderea târgului, între orele 20.30 – 22.00, participanţii sunt invitaţi la Avanpremiera piesei de teatru “4m2” inspirată din acțiunile cetățenilor din cartierele bucureștene care încearcă să încline balanța de putere în relație cu autoritățile publice. Piesa va fi urmată de o dezbatere despre cetățeni activi în București.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Lideri pentru comunitate”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.  

Publicitate