Home

Marţi, 30 aprilie 2014, începând cu ora 18:00, ne-am adunat în spaţiul alternativ din Dianei 4 pentru a povesti despre Iniţiative educative în cartiele oraşului împreună cu reprezentanţi din ONG-uri şi adolescenţi din cartierul Berceni şi nu numai. Evenimentul a debutat cu prezentarea activităţilor implementate de Asociaţia Translucid pe parcursul proiectului Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate.

foto1 foto2

Discutiile au continuat cu poveşti din istoria cartierului Berceni şi cu ideile noastre legate de continuarea proiectului, pornind de la nevoile locuitorilor cartierului identificate prin aplicarea unui chestionar în lunile de implementare ale proiectului. Pe parcursul dezbaterilor, participanţii au venit cu propuneri de activităţi ce pot fi derulate în cartierele din Bucureşti. Cele mai proaspete idei au fost oferite de adolescenţi, care ne-au descris tipuri de activităţi culturale şi educative pe care şi le doresc în cartierele lor – iniţiative de petrecere a timpului liber care să valorifice în acelaşi timp spaţiile verzi şi patrimoniul construit din Bucureşti.

foto 3

În cadrul evenimentului Iniţiative educative în cartierele oraşului am itinerat expoziţia Istoria Berceniului în imagini al cărei vernisaj a avut loc la finalul lunii martie la Zilele Străzii MărţişorAstfel, participanţii au putut vedea fotografii vechi din cartierul Berceni, însoţite de poveşti despre istoria acestor locuri. Mai mult, am adus la eveniment şi frumoasele creaţii ale adolescenţilor participanţi la atelierul de graffiti de la Zilele Străzii Mărţişor.

Deşi acest eveniment a marcat finalul proiectului Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate, noi ne propunem să continuăm activităţile comunitare iniţiate, prin urmare vă invităm să ne urmăriţi blogul şi de acum înainte!

Mulţumim lui Cosmin Someşan pentru fotografii şi atmosfera surprinsă!

Autor: Andreea Romeghe

Publicitate