Home

Aşa cum ne-am propus, continuăm activităţile culturale şi educaţionale în cartierul Berceni! Astfel, miercuri, 7 mai 2014, am organizat un nou atelier adresat adolescenţilor având ca tematică poezia bacoviană. De această dată am lucrat cu un număr mai mare de participanţi, lucru care ne bucură şi ne motivează să continuăm activităţile propuse în cadrul proiectului Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate. 

Conceptul atelierului, propus de colega noastră Amalia, a fost similar celui organizat saptamanile trecute, începând cu un scurt ghidaj realizat de colegul nostru Titus în Casa Memorială George Bacovia. Apoi adolescenţii s-au adunat în curtea locuinţei pentru a discuta despre poezia bacoviană dintr-o altă perspectivă decât cea de la şcoală. .

foto1 foto2 foto3

Ascultând înregistrări cu Bacovia citindu-şi poeziile, adolescenţii au fost încurajaţi de colega noastră Amalia să noteze câteva cuvinte pe care le consideră reprezentative pentru poeziile respective. Pe parcursul atelierului, adolescenţii au fost stimulaţi să-şi descopere propria interpretare asupra poeziilor discutate.

foto5 foto7 foto8

Apoi adolescenţii au învăţat şi au exersat o tehnică avangardistă de creaţie poetică, prin care au recompus, din prisma propriilor interpretări, o poezie bacoviană.

foto9 foto10 foto12 foto14 foto15 foto17

În ultima parte a atelierului, adolescenţii au fost împărţiţi în echipe şi au aşternut pe hârtie câteva idei de activităţi culturale, educative şi recreative care pot fi realizate de bucureştenii de toate vârstele în cartierele lor.

foto18 foto19 foto20 foto21 foto22 foto23

Le mulţumim încă o dată adolescenţilor pentru participarea la atelierul nostru şi pentru ideile lor creative de care vom ţine cont cu siguranţă în conceperea unor activităţi şi proiecte noi în cartierul Berceni!

Publicitate