Home

Muzeul Naţional al Literaturii Române va desfășura la Casa Mărţişor pentru familii cu copii preşcolari şi scolari două tipuri de ateliere:

 
1.  Arghezi, iubitorul de animale – pentru 4-8 ani, muzeograf Dorothea Nicolescu

Cei mici vor fi bucuroşi să-l cunoască pe Arghezi, iubitorul de animale, să afle poveşti despre animalele prezente pe vremuri în gospodăria poetului, despre Zdreanţă şi prietenia frumoasă care l-a legat de stăpânul său. Vom vizita casa, vom asculta vocea lui Arghezi, apoi, plini de entuziasm, mergem în atelierul ,,Creion” unde cei mici, ajutaţi şi de părinţi, vor improviza câteva versuri inspirate de animăluţe de jucărie şi de imagini cu animale simpatice. Joaca de-a poeţii se transformă apoi în joaca de-a meşterii de jucării. Echipele de părinţi şi copii vor face măşti zdrenţăroase de carton şi hârtie pe care le iau acasă ca să nu-l uite prea curând pe micul amator de ouă proaspete.

  • Sâmbătă, 14 feb 2015, ora 10.30
  • Duminica, 22 feb 2015, ora 10.30
  • Sâmbătă, 28 feb 2015, ora 10.30

 

2. Jucaria de vorbe – pentru 9-14 ani, muzeograf Oana Oros.

Pentru copiii mai mari, am pregătit atelierul Jucaria de vorbe prin care vor avea ocazia să cunoască alt fel personalitatea scriitorului, prin imagini şi manuscrise. Vorbim despre ce înseamnă a fi scriitor şi despre poezie. Vom face exerciţii de scriere creativă, descoperind că nici o jucărie nu e mai frumoasă decât jucăria de vorbe!

  • Duminică, 8 feb 2015, ora 10.30

Durata unui program este de aproximativ 60 de minute, iar preţul unui bilet de participare este de 5 lei de persoană (adult sau copil).

Înscrieri la: ateliere.literare@gmail.com (sau la tel: 0724883343, Dorothea Nicolescu).

 

 

Publicitate