Home

Muzeul Literaturii Române vă invită la Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărțișor să petreceți o duminica relaxantă și să vă bucurați împreună cu cei mici de Teatru de umbre –“Poveste de seară în familia Arghezi”.

Deseori, familia scriitorului petrecea seri de neuitat în atmosfera caldă a casei Mărțișor.

Într-o seara de…ieri… în casa Arghezi, s-a făcut o Poveste cu oi (text din Cartea cu jucării de Tudor Arghezi), istoria unui cuplu neobișnuit – o pisica și un măgar leneș – care e nevoit să plece de acasă după mâncare. ”In mijlocul oilor fermecate” apare și un baci certăreț care generează un mic conflict. Povestea este presărată cu haz și comentariile Mitzurei și ale lui Baruțu, copiii scriitorului. În final, este satisfăcuta și setea de răzbunare, dar totul se termina cu bine și cu un îndemn la iertare.
Întreaga poveste este transpusă intr-un scurt teatru de umbre care stimulează imaginația copiilor și îi introduce în atmosfera de demult a casei Arghezi.
După micul spectacol, participanții își construiesc din carton câte o marionetă pentru teatru de umbre și, împreuna cu părinții, improvizează dialoguri în spatele ecranului.

La finalul atelierului, grupul de familii este invitat să viziteze casa memorială.

Durata unui program este de aproximativ 60 de minute, iar prețul unui bilet de participare este de 5 lei de persoană (copil sau adult).
Înscrierea este absolut necesara și se face pe adresa ateliere.literare@gmail.com sau la tel: 0724883343 – muzeograf Dorothea Nicolescu (capacitatea maxim -12 familii participante, familii cu copii cu vârsta între 5 și 10 ani).

Zilele și orele în care se desfășoară atelierele:

Duminică, 27 septembrie 2015, ora 11.00
Duminică, 4 octombrie 2015, ora 11.00
Duminică, 11 octombrie 2015, ora 11.00

Publicitate