Home

Eu sunt de profesie graphic designer, dar am mai multe hobby-uri, printre care fotografia și ilustrația. Stau de-o viață în cartierul acesta, am tot vrut să mă mut (din țară), nu zic că nu o să fac asta într-o zi, dar încă n-am făcut-o! După atâta timp pot să spun că e unul dintre cele mai ok cartiere.

Astfel am și hotărât într-o perioada mai liberă a mea să fac niște mici excursii prin cartier. Pentru inspirație și curiozitate. Poate și pentru ca aveam nevoie de idei pentru un proiect din care s-au conturat mai multe produse (magneți, tricouri, insigne) și anume – Cartiere de Bucuresti.

Dar aici nu voi vorbi de acel proiect, cunoscut pentru mulți bucureșteni și nu numai, ci de anumite zone interesante pe care le poți găsi în Berceni, sub proiectul Bucharest’s Secret Places.

Delta Văcărești, Tea Tomescu

Delta Văcărești este poate una dintre cele mai interesante chestii din capitală din ultimii ani. Țin minte că atunci când eram mică mergeam cu tata acolo și vedeam mulți pescari și…mult lac. Acum nu mai e chiar așa, sunt mai mult bălți, să zic așa, dar unii ar considera zona ca fiind deltă de oraș, un loc fascinant plin de faună. Eu n-am văzut nicio vietate, cu excepția unui cârd de ciori, dar am făcut niște fotografii foarte interesante.

Amfiteatru părăsit din Berceni, Tea Tomescu

Alt loc interesant mi se pare acel amfiteatru părăsit, paralel cu strada Mărțișor, care dă spre zona Văcărești. Acolo mergeam să mă dau cu skate-ul. Bine că n-a durat mult acea perioadă – era plin de gunoaie și nu știu ce a fost în capul meu. Nu am reușit nici până acum să găsesc mai multe informații despre acest amfiteatru. Se pare că nu-l mai scoate nimeni din paragină și cred că o să se construiască mai multe blocuri peste el! Ce bine! NU.

Castel Vlad Țepeș - Tea Tomescu

O clădire mișto se află în parcul Carol și nu este vorba de mausoleu, e vorba de castelul Vlad Țepeș, pe care am încercat să-l fotografiez într-o noapte, cu lună cu tot. Din păcate nu se poate vizita decât o dată pe an, din ce am înțeles. Deși sunt foarte fascinată de castele, n-am reușit nici până acum să ajung la acea rară vizită.

Biblioteca - Tea Tomescu

Singura chestie drăguță și cu gust, cât de cât, din Orășelul Copiilor este Biblioteca. Nu știu de ce i se zice așa, este nouă și e interesantă noaptea. Sau cel puțin așa mi se pare mie. N-am văzut niciodată pe cineva citind acolo.

Mai sunt și alte locuri interesante în cartierul Berceni, dar nu am apucat să le fotografiez, sau nu am reușit să ajung la ele. În schimb, dacă ai apucat vreodată să observi stilurile diferite ale blocurilor comuniste, ar putea să ți se pară interesant felul cum le văd eu ilustrate.

Publicitate